Tweede Masterclass Belgodyssee

  • 14/05/2013
Zie ook:
Plaats:

Prins Filip neemt in de namiddag deel aan de tweede Masterclass Belgodyssee in het Internationaal Perscentrum Residence Palace te Brussel.

De Belgodysseepartners organiseren Masterclasses voor het bestaand netwerk van excellerend jong journalistiek talent uit de drie Gemeenschappen. Deze tweede editie gaat over het optimaal gebruik van feiten via sociale media en hun impact op de berichtgeving. De sociale media spelen steeds meer een toonaangevende rol in de nieuwsgaring en de berichtgeving van de reguliere media. Door Twitter, Facebook en andere sociale en onlinemedia komt de nieuwsgaring vele malen sneller tot stand (24u/24). Het onderscheid tussen feiten, geruchten en opinies vervaagt daardoor.

De deelnemers hebben de mogelijkheid, hun ervaring met binnenlandse en internationale topexperten te delen en kunnen leren wat de beste aanpak kan zijn als journalist of als communicatieverantwoordelijke.

Deze Masterclass wordt georganiseerd door de Belgodysseepartners in samenwerking met de Kanselarij van de Eerste Minister.