Tentoonstelling "Wetenschap en Cultuur op het Koninklijk Paleis" (2012)

  • 19/07/2012

Tegen de middag, aan de vooravond van de traditionele zomeropening van het Paleis te Brussel voor het grote publiek, zullen de Koning en de Koningin, Prins Filip en Prinses Mathilde, samen met de organisatoren en hun genodigden, de tentoonstelling « Wetenschap en Cultuur op het Paleis » inwandelen. Voor deze gelegenheid werd ook een jong publiek uitgenodigd.

In zijn streven om een breed publiek warm te maken voor wetenschap en technologie, hoekstenen van onze kenniseconomie en om meteen ook de verwezenlijkingen van de Federale Wetenschappelijke Instellingen in de schijnwerper te brengen, brengt het Federaal Wetenschapsbeleid de tentoonstelling « Face to Face » over gezichten en maskers in verschillende culturen. De geselecteerde stukken zijn afkomstig uit de collecties van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten.

Traditiegetrouw, is Technopolis®, het Vlaams doe-centrum voor wetenschap en technologie, ook dit jaar aanwezig met de interactieve tentoonstelling "Hersenkrakers : je brein op de proef", die de bezoeker op een unieke manier laat proeven van wetenschap en technologie.

Praktisch :

  • - Koninklijk Paleis, Paleizenplein, Brussel.
  • - Van 24 juli tot 9 september 2012, van 10h30 tot 16h30 (laatste ingang).
  • - Gesloten op maandag.
  • - Gratis toegang.