Prijzen van de Geneeskundige Stichting Koningin Elisabeth (G.S.K.E.) - 2012

  • 15/05/2012
Zie ook:

Prinses Astrid woont in de namiddag op het Paleis te Brussel, een academische zitting bij, georganiseerd door de Geneeskundige Stichting Koningin Elisabeth (G.S.K.E.) waarvan ze Erevoorzitster is.   

Tijdens de zitting gaat Prinses Astrid over tot de officiële uitreiking van de wetenschappelijke prijzen van de G.S.K.E. 2012 : de prijs "Burggravin Valine de Spoelberch" aan Professor Dr. Vincent Timmerman en Professor Dr. Peter De Jonghe, de "Solvay Prize" aan Professor Dr. Marc Cruts, de "ING" prijs aan Professor Dr. Ilse Smolders en professor Dr. Ann Massie, de prijs "Baron van Gysel de Meise" aan Professor Dr. Claudia Bagni en de prijs "Janine et Jacques Delruelle" aan Dr. Laurent Nguyen en Dr. Brigitte Malgrange.

Aansluitend geeft Dr. Richard Zimmermann PhD, Oncidium Foundation President, een conferentie over "Médecine Nucléaire et Neurologie : outil de diagnostic" (Nucleaire Geneeskunde en Neurologie : diagnose-instrument).

De wetenschappelijke prijzen worden toegekend ter ondersteuning van Belgische universitaire onderzoeksploegen waarvan het project, in het domein van de neurowetenschappen, geselecteerd werd door de Raad van Bestuur van de G.S.K.E. op voorstel van zijn Wetenschappelijk Comité.