Opening Serres

  • 19/04/2002 - 05/05/2002
Zie ook:
Thema:

Openstellen van de Koninklijke Serres van Laken in 2002 .

1. Data en uren waarop de serres kunnen bezocht worden:

van 19 april tot 5 mei

- op dinsdag, woensdag en donderdag : van 9 U 30 tot 16 U
(Opmerking : op dinsdag 23 april : uitsluitend mindervalide personen )

- op vrijdag : van 13 U tot 16 U
en van 20 U tot 23 U
(behalve op vrijdag 19 april : uitsluitend van 20 U tot 23 U)

- op zaterdag en zondag : van 9 U 30 tot 16 U
en van 20 U tot 23 U

- elke maandag is sluitingsdag

Ingang en uitgang: langs het erehekken van het Kasteel van Laken, Koninklijke
Parklaan.
Parking: rechtover het Kasteel van Laken, Vorstenhuislaan.
Op 23 april is het bezoek uitsluitend voor mindervalide personen. Personen in een rolstoel moeten vergezeld zijn van twee valide personen.
Er worden geen speciale toelatingen verleend voor groepen.

Inlichtingen (antwoordapparaat) vanaf 25 februari :
Tel : 02/551.34.00 (Frans)
02/551.34.01 (Nederlands)
02/551.34.02 (Duits)

2. Behalve de serres zal het publiek ook het atelier van Koningin Elisabeth en de Stallen van het Kasteel van Laken kunnen bezoeken. Deze Stallen werden gebouwd in het begin van de twintigste eeuw onder Koning Leopold II en Koning Albert I en zijn een creatie van de architecten Girault en Flanneau.
Het publiek kan het Domein rechtstreeks binnengaan langs het erehekken en zal dus niet meer op het voetpad moeten aanschuiven buiten het Domein.
Er werd een parcours uitgestippeld dat de bezoeker ook buiten de serres brengt, waar hij zicht heeft op een deel van het park van het Kasteel.

3. Voor de avondbezoeken is de toegangsprijs 2 ? (gratis beneden de leeftijd van 18 jaar). De inkomsten gaan naar het Hulpfonds van de Koningin.

4. Een toegangsprijs van 2 ? per persoon zal gevraagd worden voor de bezoeken tijdens de dag (gratis onder 18 jaar). Het totaal bedrag hiervan zal volledig besteed worden aan restauratiewerk en aan de aanschaf van kunstwerken van de Koninklijke Verzameling. Deze bestaat reeds van bij het ontstaan van ons land, is eigendom van de Belgische Staat en bevat kunstwerken van zeer uiteenlopende aard (beeldhouwwerken, schilderijen, meubels, vaatwerk ?) die de Koninklijke Paleizen sieren. Bij het openstellen van de Koninklijke Serres en het Koninklijk Paleis zullen in de eerste plaats de nieuwe of gerestaureerde kunstwerken aan het publiek getoond worden.