Nationale Feestdag - 21 juli 2011

  • 20/07/2011 - 21/07/2011
Plaats:

Op woensdagavond 20 juli 2011 wonen de Koning en de Koningin, Koningin Fabiola, Prins Filip en Prinses Mathilde, Prinses Astrid en Prins Lorenz het concert "Preludium tot de Nationale Feestdag" bij, dat wordt aangeboden door de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth en het Nationaal Orkest van België in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel.

Naar aanleiding van de Nationale Feestdag zullen op donderdagvoormiddag 21 juli 2011 Te Deums worden gezongen, die respectievelijk zullen worden bijgewoond:

- door de Koning en de Koningin, en Koningin Fabiola in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal te Brussel;

- door Prins Filip en Prinses Mathilde in de Sint-Pieterskerk te Leuven;

- door Prinses Astrid en Prins Lorenz in de Sint-Johannes-de-doperkerk te Waver.

In de namiddag wonen de Koning en de Koningin, Koningin Fabiola, Prins Filip en Prinses Mathilde, Prinses Astrid en Prins Lorenz het Militair Defilé bij op het Paleizenplein. Daarna bezoeken Prins Filip en Prinses Mathilde, en Prinses Astrid en Prins Lorenz verschillende stands van het « Feest in de Warande » op het Koningsplein, op het Museumplein, aan de Kunstberg en in de Regentschapstraat. Tot slot wonen Prins Filip en Prinses Mathilde 's avonds het vuurwerk bij op het Paleizenplein.