Meubelen van het voormalig Koninklijk Paleis te Antwerpen

  • 18/08/2008
Zie ook:
Thema:
Plaats:

De voorbije maanden en dagen verschenen meerdere artikels over de aansprakelijkheid van Prins Filip in het dossier met betrekking tot de meubelen van het voormalig Koninklijk Paleis te Antwerpen. De woordvoerder van het Koninklijk Paleis wenst het volgende te verduidelijken :
- Het meubilair van het voormalig Koninklijk Paleis te Antwerpen maakt deel uit van de Koninklijke Collectie en heeft er altijd deel van uitgemaakt. In deze hoedanigheid wordt het door de Staat ter beschikking gesteld van de Koning om de Koninklijke Residenties, namelijk het Paleis te Brussel en het Kasteel te Laken, te bemeubelen.
- Enkel 25 stukken (23 stoelen en 2 consoles) behorende tot dit meubilair werden geplaatst in zalen die
Prins Filip gebruikt in de officiële residenties van Brussel of Laken.
- Prins Filip begaf zich dus nooit naar het voormalig Koninklijk Paleis te Antwerpen om er meubilair weg te halen en heeft dus rechtstreeks niets met deze zaak te maken. De verdachtmakingen van eventuele doorverkoop en/of beschadiging van bepaalde stukken zijn geheel onterecht en uit de lucht gegrepen.
- Het Kabinet van de Minister van Financiën heeft in juni 2007 met betrekking tot dit dossier omstandige informatie aan de pers meegedeeld.