Malariabestrijding - Bezoek in Japan en Cambodja

  • 22/04/2013 - 26/04/2013
Zie ook:
Plaats:

Van 22 tot 26 april 2013, ter gelegenheid van de jaarlijkse "Global World Malaria Day", begeeft Prinses Astrid zich naar Japan en Cambodja, in haar hoedanigheid van Speciaal Vertegenwoordiger van het "Roll Back Malaria Partnership (RBM)", partnerschap voor de strijd tegen malaria.

In Japan voert de Prinses en haar RBM delegatie, waaronder Dr. Fatoumata Nafo-Traoré, Uitvoerend Directeur van Roll Back Malaria, gesprekken met de Japanse Autoriteiten over malariabestrijding in de wereld en de voorbereiding van de Internationale Conferentie van Tokyo over de Ontwikkeling in Afrika.

Van 24 tot 26 april begeven Prinses Astrid en de RBM delegatie zich naar Cambodja, op uitnodiging van de Cambodjaanse Minister van Gezondheid en van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De Prinses neemt er op 25 april deel aan de viering van de "Global Malaria Day" en aan de lancering van het WHO programma "Emergency Response to Artemisinin Resistance in the Greater Mekong Subregion".  Op 26 april ontmoeten Prinses Astrid en de RBM delegatie de Cambodjaanse Autoriteiten in Phnom Penh.

De regio "Asia-Pacific" telt het hoogste aantal malariapatiënten met  uitzondering van Afrika. Er zijn 20 landen in de regio waar malaria een endemische ziekte is, hetgeen als gevolg heeft dat er ongeveer 30  miljoen gevallen per jaar zijn waarvan 42.000 met dodelijke afloop.