Koningin Mathildeprijs 2014

  • 13/05/2014
Zie ook:

Hare Majesteit de Koningin reikt in de voormiddag op het Paleis te Brussel de "Koningin Mathildeprijs 2014" uit. De Koningin heeft voorafgaand op de Koning Boudewijnstichting een ontbijtvergadering met jongeren, vertegenwoordigers van het bekroond project en leden van de jongerenjury die deelnamen aan het beslissingsproces van de laureaat van de Prijs 2014.

De Koningin Mathildeprijs wordt elk jaar uitgereikt om initiatieven te ondersteunen in België die bijzondere aandacht schenken aan de meest kwetsbaren in onze maatschappij.

Dit jaar wil het Fonds de jongste en de oudere generatie met elkaar verbinden vanuit de overtuiging dat de verschillende generaties elkaar veel kunnen bijbrengen, en tegelijk ook een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving en aan de verschillende uitdagingen die ze moet aangaan.

De finalisten van de oproep zijn het "Athénée Royal d'Ixelles", de vzw Leren Ondernemen uit Leuven, de "asbl Au bonheur du jour" uit Soignies en de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven uit Gent.