Jongerencompetentiecentra

  • 05/10/2011

Prins Filip en Prinses Mathilde brachten in de namiddag een bezoek aan twee Jongerencompetentiecentra (JCC) in Antwerpen : aan het JCC ZAPPA op Kiel, en aan het JCC De Branderij te Borgerhout. Deze privébezoeken kaderen in de interesse van de Prins en de Prinses voor het project "Antwerpen, Europese Jongerenhoofdstad 2011". Eerder dit jaar waren de Prins en de Prinses in ditzelfde kader in Antwerpen ook al aanwezig op de aanvangszitting van het "Erasmian European Youth Parliament".

In de drie jongerencompetentiecentra van Antwerpen kan de Antwerpse jeugd niet enkel terecht voor een leuke vrije tijd, maar ook voor vragen over onderwijs en werk. Er wordt met de jongeren gewerkt aan het ontwikkelen van hun vaardigheden om hen sterker te maken op school, op de arbeidsmarkt en in de samenleving.

Met hun bezoek aan de Jongerencompetentiecentra wilden de Prinsen niet alleen kennis maken met dit uniek positief concept, maar eveneens de coördinatoren, medewerkers en vrijwilligers die dergelijk initiatief met en voor kinderen en jongeren in Antwerpen dragen, een hart onder de riem steken, en er hun erkenning voor betuigen.