Bezoek in de Provincie Luxemburg

  • 19/04/2013

Prins Filip en Prinses Mathilde brengen in de voormiddag een bezoek aan de Provincie Luxemburg. De Prinsen bezoeken zeer regelmatig de provincies van het land; het is voor hen de gelegenheid om nieuwe projecten te ontdekken, om lokale initiatieven aan te moedigen in de meest diverse sectoren en om zich te interesseren voor het patrimonium van de bezochte gemeenten.

Prins Filip en Prinses Mathilde bezoeken eerst de vzw "La Petite Plante" te Musson. Deze residentiële dienst is herkend voor de kwaliteit van zijn werk, vangt volwassenen op met meervoudige handicaps die hen in alle handelingen van het leven afhankelijk maken.  De Prinsen ontmoeten de bewoners en bespreken met de personeelsleden de specificiteit van hun engagement en hun werk. "La Petite Plante" is laureate van de sociale "Godfroid" die een persoon, een bedrijf of een vereniging beloont waarvan het succes en de ondernemingszin het dynamisme van de Provincie Luxemburg illustreren.

De Prinsen begeven zich vervolgens naar Messancy bij het bedrijf Magolux. Deze gieterij maakt deel uit van de Magotteaux Group en vervaardigt onderdelen van breekmolen voor de bagger- en steengroeve industrie. De Magotteaux Group is ook sinds kort actief in Thailand, de bestemming van de jongste economische zending geleid door Prins Filip.

De Prinsen zetten hun bezoek voort te Aarlen waar een werkvergadering wordt gehouden over het grensoverschrijdende project "Tonicités" waarin de stad Aarlen actief is, samen met de steden Luxembourg, Esch-sur-Alzette, Longwy, Metz en Thionville. De Prinsen hebben zich reeds meerdere malen geïnteresseerd voor dergelijke projecten in andere aangrenzende regio's van het land.   

Een receptie in het Stadhuis van Aarlen en een ontmoeting met de inwoners sluiten dit bezoek af.