Bezoek

  • 23/03/2007
Zie ook:

Bezoek te Libramont aan een jongerenuitwisseling tussen twee scholen, die gesteund wordt door het TRITEC programma van het Prins Filipfonds.
Sinds 25 jaar brengen ieder jaar ongeveer 30 jongeren uit het 5de jaar middelbaar van het Immaculata Instituut te Oostmalle en hun Franstalige leeftijdsgenoten van het Institut Saint-Joseph Libramont/Ecole Technique Bertrix twee keer drie dagen in elkaars gezelschap door. Onder het motto ?Talen leren? dat is dolle pret! Apprendre le français? un plaisir!? volgen zij over de taalgrens heen elkaars doen en laten gedurende een heel schooljaar. Zij toetsen hun talenkennis aan de praktijk. Zij proeven tijdens de uitwisseling van elkaars rijke cultuur, maar ook van het dagelijkse leven in een ander gezin, en in een andere school. Zij maken kennis met toeristische trekpleisters of bedrijven uit elkaars streek en leren elkaars eigenheid en gewoontes kennen.
De driedaagse te Libramont is het tweede luik van de uitwisseling dit jaar. De eerste driedaagse ging door in Oostmalle in februari. De Prins maakt op de afsluitende dag van de laatste driedaagse met de leerlingen en hun leerkrachten kennis tijdens de receptie die ze samen organiseren voor hun 25 jaar uitwisseling.