Benoeming

  • 11/08/2008
Zie ook:
Thema:
Plaats:

De Koning heeft Mevrouw Machteld FOSTIER benoemd tot Adviseur van Prinses Mathilde. Zij neemt haar functie op 1 september 2008 op en volgt Mevrouw Anick VAN CALSTER op, die Ambassadeur van België wordt in de Verenigde Arabische Emiraten.
Mevrouw Machteld FOSTIER is geboren te Luluaburg op 7 augustus 1958. Zij is licentiaat in de Politieke en Diplomatieke Wetenschappen. Zij heeft eveneens het aggregaat en een bijzondere licentie in het Europees Recht behaald. Na afloop van een stage bij de Europese Commissie en bij het Europees Parlement, trad zij in 1986 in de diplomatieke carrière. Mevrouw FOSTIER was op post te New York bij de Permanente Vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties, te Manilla, en te Genève waar ze Consul-generaal en Adjunkt-Permanent Vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties was. Op het Ministerie van Buitenlandse Zaken was zij werkzaam in de dienst GATT, van de Verenigde Naties en, als diensthoofd, in de sector ?Ontwapening?.
Van juni 2000 tot september 2006 was Mevrouw FOSTIER Adviseur van Prinses Mathilde. Sindsdien was zij Ministerraad hoofd van de politieke sectie bij de Belgische Ambassade te Washington.